Over A’lure

Wat leuk dat je op mijn site komt kijken!

Op mijn site vind je verschillende woonaccessoires. Alles met de handgemaakt. Ik kan hier uren over praten, maar eerst iets over mezelf….

Ik ben al 27 jaar in de sport werkzaam. Eerst voornamelijk lesgeven en het begeleiden van mensen in de fitness. Nu de laatste 13 jaar als manager.

Hiernaast geef ik nog een aantal lessen en heb me het afgelopen jaar voornamelijk gericht op de klassieke Pilates methode. Ik geef hierin groepslessen en privétrainingen.

Breien heb ik altijd al leuk gevonden en deed dit, voornamelijk in de winter, veel in mijn vrije tijd. Dit waren dan meestal mutsen, sjaals, truien en poncho’s. 

Een aantal jaar heb ik lontwol ontdekt en wat vind ik het heerlijk om met mijn handen te breien! Mooi om te zien dat je van pure wol zo’n mooi plaid kan maken. 

Begin 2018 vroeg mijn schoonzus me een poef te breien en na veel keer uithalen, patroon bijstellen en weer opnieuw breien is de poef geworden hoe hij nu is. De poef in mijn assortiment is het meest arbeidsintensief. Ik ben zo’n 7 à 8 uur bezig hem te maken. 

Begin 2019 ben ik gestart met het maken van geurkaarsen. Na veel testen heb ik de stap gemaakt naar het verkopen hiervan. De wax die ik gebruik is plantaardig, een mix van koolzaadwas en soja. Vervolgens ben ik ook geurstokjes gaan gieten. Steeds ben ik op zoek naar nieuwe producten en heb mijn assortiment ondertussen uitgebreid met roomsprays en handzeep. 

In eerste instantie maakte ik de accessoires voor mezelf, familie en vrienden. Maar doordat ik steeds meer vraag kreeg is mijn webshop ontstaan.

A’lure komt van de eerste 2 letters van Luna (mijn dochter) en Renate. Het woord lure zelf betekent lokken, verleiding. Wat ik natuurlijk probeer te bereiken met mijn accessoires. En dat jullie er net zo verliefd op worden als ik.

Wat ik heel leuk vind is een opdracht krijgen die niet alledaags en standaard is. Ik vind het nl heerlijk om patronen te bedenken.

Heb je vragen over een product of een speciaal verzoek voor een accessoire? Stuur me een mailtje en ik denk graag met je mee!


Hartelijke groet,

Renate